Telefoon: +31 (0) 629532666 

menu background lines

VVO direct regelenpijltje

Eendenkroosvijver

Slimme combinatie eendenkrooskweek met biovergister en erfspoelwater

Op het terrein in Tynaarlo staan twee eendenkroosvijvers voor de kweek van eendenkroos. De eendenkroosvijvers zijn omgeven door een betonnen keerwand en waterdicht gemaakt, beide hebben een oppervlakte van 8000m² en zijn elk 75 centimeter diep. Het eendenkroos dient als een alternatieve vorm van voeding voor de koeien. De kweek wordt gecombineerd met de exploitatie van biovergisters: het eendenkroos wordt namelijk gevoed met het restproduct uit de mestvergisting, ook wel digestaat genoemd.

swart tynaarlo

Waarom eendenkroos?
Eendenkroos is het kleinste bloeiende plantje ter wereld, maar vermeerdert zich heel snel en zit boordevol eiwitten. Het maakt bovendien geen gebruik van landbouwgrond, maar groeit in bassins. Daardoor zou het een alternatief kunnen zijn voor soja in de veevoerproductie. Bovendien wordt met één hectare eendenkroos net zoveel eiwit geproduceerd als met tien hectare soja en kan eendenkroos lokaal geproduceerd worden.

Eendenkroos als veevoer.
In de toekomst hopen wij het eendenkroos te kunnen gebruiken als voer voor al ons melkvee. Daarom wordt de oogst geanalyseerd. Het water is al wel gehygiëniseerd, maar het kan altijd nog ziektekiemen bevatten. Daar willen we zekerheid over hebben als het we aan al het vee gaan voeren.
 


Eendenkroosvijver

 

Swart Tynaarlo


Swart Tynaarlo Transport


Home       Mestverwerking       Loonwerk       Transport       Reststromen       Digestaat        Biogas        Melkveehouderij 

Certificeringen

 

 Nederlandse voedsel- en warenautoriteit  VKL certificering  NIWO  NIWO  

Contact

Swart - Tynaarlo
Eisenbroeken 2
9482 VE  Tynaarlo

 

Swart - Tynaarlo
Eisenbroeken 2
9482 VE  Tynaarlo

Algemeen
+31 (0) 629 532 666

Administratie
+31 (0) 592 543 760

 

Algemeen adres:    
info@swart-tynaarlo.nl

Facturen adres:    
factuur@swart-tynaarlo.nl

 

Algemene Voorwaarden

google translate
Swart Tynaarlo
Swart Tynaarlo
Mail Swart Drenthemail icon hover
Telefoon Swart Tynaarloicon hover
Swart Tynaarlolocation icon hover