Telefoon: +31 (0) 629532666 

menu background lines

VVO direct regelenpijltje

Melkveehouderij

Melkveehouderij op een locatie met historische waarde

De oorsprong van de melkveehouderij bij de familie Swart dateert uit het jaar 1902 in Zeijerveld, waarbij naast melkvee ook akkerbouw werd bedreven. In 1915 is het besluit genomen om de bedrijfsactiviteiten te verplaatsen naar de ontginningsboerderij ’De Cremerhoeve’ in Zeijen. Deze boerderij vormde destijds het slotstuk van de landbouwkundig en technisch gezien innoverende ontginningsactiviteiten op het Zeijerveld. Waarbij 620 ha ontgonnen werd door de Nederlandse Heidemaatschappij onder leiding van J.T. Cremer, destijds minister van koloniën.

photoDe Cremerhoeve te Zeijen, 2020

In de loop van de jaren zijn meerdere melkvee locaties bijgekocht. Welke in 2018 allemaal zijn samengevoegd na de renovatie van de bedrijfsgebouwen op de locatie ‘De Cremerhoeve’ gelegen aan de Minister Cremerstraat 5 te Zeijen. Tijdens deze renovatie zijn de bestaande stallen gesloopt, waarvoor twee ligboxenstallen in de plaats zijn gekomen met een gezamenlijke capaciteit van 615 koeien. Deze twee stallen zijn uitgerust met een luchtwasinstallatie om zo op deze manier de uitstoot van ammoniak terug te dringen naar vrijwel nul. De mest dat vrijkomt uit de stallen wordt opgeslagen in één van de twee mestsilo’s welke aanwezig zijn op de locatie. Deze mestsilo’s hebben elk een inhoud van 5.880 m3. De mest wordt vervolgens verwerkt in de biovergister op de locatie Eisenbroeken 2 te Tynaarlo.

De koeien worden gemolken in een 16 x 2 Xpressway zij-aan-zij inrichting van het merk Boumatic. Hiermee wordt met behulp van de Exit Reel-uitloophaspel een snellere doorloop van de koeien gerealiseerd, waardoor er een hoge capaciteit per manuur behaald kan worden. Ook wordt er gebruik gemaakt van het Smart Dairy principe waarmee gedetailleerde informatie over de koe gebruikt wordt om de levensverwachting van de koe te verlengen en de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hierdoor is het mogelijk gezondere koeien te hebben en daarmee een duurzame en rendabele melkveehouderij keten te verzekeren.

 

Swart Tynaarlo


Swart Tynaarlo Transport


Home       Mestverwerking       Loonwerk       Transport       Reststromen       Digestaat        Biogas        Melkveehouderij 

Certificeringen

 

 Nederlandse voedsel- en warenautoriteit  VKL certificering  NIWO  NIWO  

Contact

Swart - Tynaarlo
Eisenbroeken 2
9482 VE  Tynaarlo

 

Swart - Tynaarlo
Eisenbroeken 2
9482 VE  Tynaarlo

Algemeen
+31 (0) 629 532 666

Administratie
+31 (0) 592 543 760

 

Algemeen adres:    
info@swart-tynaarlo.nl

Facturen adres:    
factuur@swart-tynaarlo.nl

 

Algemene Voorwaarden

google translate
Swart Tynaarlo
Swart Tynaarlo
Mail Swart Drenthemail icon hover
Telefoon Swart Tynaarloicon hover
Swart Tynaarlolocation icon hover